Thursday, October 25, 2007

Tu iti mai amintesti??

E foarte tarziu, dar insomniile ma bantuie si de data aceasta, ca in fiecare noapte dealtfel. Am sarit brusc din pat pentru ca mi-am dat seama de un lucru absolut bizar: din toata povestea asta eu nu-mi mai aduc aminte aproape nimic. Cum care poveste? Povestea noastra. Povestea pe care am trait-o tu si eu. Cum? Tu nu ai trait-o? Bine, fie….Ma corectez atunci: povestea pe care am trait-o doar eu, dar, vrei nu vrei, ai carei protagonist ai fost. Imi vine sa pun mana pe telefon, sa te sun si sa te intreb ce iti mai amintesti tu, poate ma scoti din amnezia asta care m-a cuprins. A, chiar, oare de cand am uitat aproape tot? De ieri, de o luna, de un an? Sau, oare, sa nu fi stiut niciodata? Oare sa fi fost totul cladit doar in mintea mea? In fine….Revin, te-as suna. Dar nu fac asta. E aproape doua si, cine stie, poate dormi, dupa o zi agitata, poate te uiti la televizor, poate te masturbezi sau poate faci dragoste nebuneste cu femeia vietii tale…De unde sa stiu eu?? Uf…femeia vietii tale…nu o cunosc, nu stiu daca ea exista si, totusi, o urasc. Defapt urasc toate femeile din viata ta. Intr-un fel ma urasc si pe mine, asta pornind de la premisa optimista ca am fost una dintre femeile din viata ta. Te plictisesc? Nu, te rog, nu pleca, mai stai putin in mintea mea; imi face placere sa conversam. Si, daca se poate, nu imi mai repeta de atatea ori ca sunt nebuna. E noapte si nu am chef de reprosuri. Uite, iti torn un pahar de vin, iti dau si o tigara, poate iti mai vine cheful de vorba. Daca nu, nu-i nimic….E suficient sa ma asculti doar. Da, stiu ca te bat la cap si ca vrei sa dormi, dar, hai, fa si tu un efort pentru mine…Daca vrei ma duc sa ma imbrac in fusta aceea cu floricele rosii. ..Cum adica de ce? Ai uitat? Ca sa ne amintim de prima noastra intalnire…Vad ca tu ai uitat si mai multe decat mine. Sper sa iti aduci aminte macar unde ne-am intalnit. Si primul nostru sarut. Si cele 2 (3?) incercari esuate ale noastre de a face dragoste….Da, bine, tu sex si eu dragoste. Dar ce mai conteaza asta? Nu ma mai contrazice. Lasa macar o data lucrurile sa fie asa cum vreau eu. Si dusul nostru impreuna….Te rog, te rog mult, uita-te la mine, intoarce-te sa-ti vad fata. Macar putin…Nu mi-o mai amintesc. Imi amintesc perfect, insa, mirosul asternuturilor tale, mirosul trupului tau, fierbinteala semintei tale pe pielea mea, hainele aruncate neglijent pe scaun, floarea de pe dulap, fumul gros de tigara din bucatarie…Si mai stiu ca te-am iubit, ca te iubesc inca…Nu, nu-mi face asta! Nu-mi vorbi de toti barbatii care au trecut si vor mai trece prin viata mea. Ce conteaza ei? Pe tine te-am cautat in toti si nu am sa incetez niciodata sa te caut. Ma voi casatori cu alt barbat, dar va fi nunta noastra, voi locui cu alt barbat in casa care va fi a ta si a mea, voi face copii cu acel barbat iar ei vor fi ai tai. Vor fi ai tai pentru ca tu esti eu.
Acum gata, poti sa mergi la culcare. Sper ca nu te-am plictisit prea tare. Si eu voi merge. Ia-o inainte. Raman sa mai fumez o tigara. Tigara pe care tu nu ai vrut sa o fumezi. Am sa beau si vinul acesta, de care nici macar nu te-ai atins…..

9 comments:

Anonymous said...

......si daca iti fur eu tigarea aia si ti-o fumez ce faci?...... si stii ce......daca vinul e bun poate ti-l fur si pe ala.......si uite asa ramai doar cu insomnia si cu blogul (misto blogul si fara misto, chit ca-ti fumez eu tigarea aia chit ca nu)

ama said...

pai eu am o idee si mai buna, draga Spectator.Eu iti dau vinul ala de buna voie, ca sa nu mai fie nevoie sa incalci legea furandu-l si, in schimb, tu imi spui care e numele tau. eu zic ca e un schimb rezonabil :))

Anonymous said...

"un spectator" spunea ca il poti gasi pe net dupa linkul care e numele meu acum. Sper sa merite vinul si sa fie cu adevarat bun. Ciao!

Anonymous said...

sper sa mi-o dai mai devreme decat raspunsul pe care l-am dat eu la targul propus :)

Anonymous said...

Sunt din Bucuresti, acum ne jucam cu commenturi pe site-urile noastre? - Deocamdata te tin la rece cu sticla de vin cu tot, cel putin pana termin stresiunea - aporopos e rosu sau alb? - pls nu-mi place dulce :)

Benel said...

Vant, in stilul lui Bacovia sau al lui Blaga - acestia doi imi vin acum in minte apropos de vant, daca grsesc si te gandeai la altceva inafara de poezie si/sau literatura pls tell me - cam asta imi inspira vantul acum, ceva legat de carti - nu ma cunosti de unde stii ca-mi place sigur? - stii pe site-ul meu nu ai reusit sa treci de prima pagina pana acum? - de acolo ti-a venit ideea cu gri-ul? de la poza aia?

Benel said...

1. faza cu trecutul de prima pagina este ca am postat commenturi numai pe prima pagina (ultima de-fapt) - oricum intre timp am postat o poza noua asa ca ultima pagina care era la primul comment a devenit penultima si apoi iar ai postat la ultima, de aia am spus ce am spus.
3. licenta, toti din jurul meu isi dau licenta - nu-mi spune ca si tu
2. griul e mai curand nu de cand haul ci haul.
P.S. a cam batut vantul prin commentul asta - vezi ordinea numerelor.
P.P.S mie imi place vinul care nu-mi place si nu-mi place vinul care imi place (nu incerca sa ma intelegi, nici eu nu reusesc de multe ori)

Benel said...

dar daca vinul care imi place nu mai imi place tocmai pt ca imi place iar ala care nu-mi place imi place pt ca nu-mi place si pentru ca imi place acum imediat nu-mi place, nu crezi ca o sa-ti obosesc mana si epuizez bagheta aia???

Benel said...

nu ma supun timpului - ai mess? - e greu asa, si enervant